Aláírás gyűjtési akció

Vérlázító, ahogy a Magyar Úttörők Szövetsége az ingyen kapott és ifjúsági célokat szolgáló tulajdonát értékesíteni akarja. Jogi eszközökkel azonban nagyon kevés mozgásterünk van. Ahhoz is politikai nyomásra van szükség, hogy a kormány például egy kisajátítási eljárást körvonalazzon. A Fidelitas aláírás gyűjtési akciója ennek megfelelően nem célja vesztett, hanem a politikai nyomás-gyakorlás eszköze. A minél több aláírás összegyűjtése érdekében letölthető formában mellékeljük az aláírás-gyűjtő ívet.

"Az úttörő ahol tud, elad" - tiltakozás Csillebérc eladása ellen

Az Úttörő Szövetség idén januárban eladta a csillebérci gyermektábort. A Fidelitas már tavaly felhívta a figyelmet arra a veszélyre, hogy az Úttörő Szövetség értékesíteni kívánja a több milliárd forint értékű csillebérci ingatlant, s hogy annak ellenértéke az Úttörő Szövetség és a BIT egyesülése révén egy párt politikai céljait szolgálhatja. Az érintettek ezt akkor tagadták, januárban azonban nyilvánosságra került az adás-vétel ténye. Ezzel megnyílt annak a lehetősége, hogy a gyermektábor helyén bevásárló központ vagy luxuslakópark létesüljön.

Ezért tiltakozó aláírás-gyűjtést szervezünk. Célunk, hogy az ingatlan, amelyet 1989-ben ajándékba (ingyen) kapott meg az Úttörő Szövetség a magyar államtól, kerüljön ismét az állam kezelésébe és szolgálja a gyermekek és fiatalok céljait.

Az aláírás-gyűjtő ív itt letölthető!

Vissza a kezdőlapra